Гінекологія та плазмоліфтинг: як вони пов’язані?

Людський організм має нескінченні можливості лікування за допомогою власних ресурсів. І от саме плазмоліфтинг є яскравим прикладом цього. Він активно застосовується в гінекології та вирішує багато жіночих проблем зі здоров’ям.

Однак давай з’ясовувати все по черзі. Що таке плазмоліфтинг?

Плазмоліфтинг – це ін’єкційний метод підшкірного введення збагаченої тромбоцитами плазми власної крові. Адже в плазмі крові людини містяться речовини фібрину та колагену. Саме вони беруть участь у будівництві нових клітин тканини організму та допомагають відновити клітини будь-якого органа.

Крім цього, плазма має високу концентрацію тромбоцитів, що містять особливі фактори росту та білки. Вони стимулюють вироблення фібропластів у стовбурових клітинах, що сприяє посиленню процесу регенерації.

Суть методу полягає в тому, що плазму виділяють із крові людини і далі вводять у ділянку, що потребує відновлення.

Коли плазмоліфтинг допомагає в гінекології?

Лікарі призначають ін’єкції плазми, коли в пацієнтки спостерігаються спайкові або запальні процеси, ерозія шийки матки, дистрофічні ураження органів малого тазу або такі грибкові захворювання, як молочниця, чи кандидоз.

До того ж, плазмоліфтинг позбавляє жінок дискомфорту під час інтимної близькості, що виникає після пологів через генетичні відхилення або природне старіння.

До речі, в клімактеричний період процедура убезпечує від нетримання сечі, тріщин і сухості в інтимній зоні, відновлюючи оптимальне вироблення гормонів і регенерацію тканин.

Категорично не можна проходити плазмоліфтинг тим, у кого є гострі інфекції, системні захворювання крові, схильність до утворення гіпертрофічних рубців і злоякісні пухлини. А також вагітним і годуючим мамам.

Як правильно підготуватися?

Перед проведенням процедури важливо пройти клініко-лабораторне обстеження. А саме: гінекологічний огляд, лабораторні дослідження на статеві інфекції, загальний і біохімічний аналіз крові, аналізи на ВІЛ і гепатит.

Що саме відбувається під час процедури?

У вас забирають невеликий обсяг венозної крові – 45-60 мл. За допомогою центрифуги з неї отримують плазму, збагачену тромбоцитами, які й запускають регенерацію тканин. Далі за допомогою мікроін’єкцій плазму вводять у слизові оболонки тканини шийки матки, піхви, вульви.

Плазмоліфтинг не викликає неприємних відчуттів і не потребує знеболювання. В окремих випадках застосовують спрей лідокаїн 10%.

Після процедури тканини дуже швидко відновлюються, покращується кровотік та метаболізм у клітинах, підвищується пружність інтимних м’язів, припиняється запалення. У результаті плазмоліфтингу імунний захист організму відновлюється та настає одужання.

Ще раз наголошую: плазмоліфтинг діє за рахунок активних властивостей тромбоцитів, відновлює весь організм, на відміну від ліків, що діють лише на симптоми захворювання. Поєднання методу плазмоліфтингу з традиційними методами лікування значно підвищує його ефективність і скорочує тривалість захворювання.

Спробуйте процедуру в клініці «Якість Життя» та перевірте ефект на практиці. Професіональний підхід і результат гарантуємо!

Мазур Наталія Анатоліївна —лікар акушер-гінеколог вищої категорії